Htio kupiti samo školski pribor, a na kraju im NAPRAVIO KUĆU! (VIDEO)

Sve je počelo od želje da im kupi školski pribor, a završilo izgradnjom i uređenjem porodične kuće. Tako bi se mogla opisati naša današnja pozitivna priča iz mjesta Zahirovići kod Srebrenika.
Kada je pokrenuo akciju donacije školskog pribora ugroženim porodicama, Same Mujkanović nije ni slutio da će u isto vrijeme početi jedna mnogo veća priča.


Ovaj humani Srebreničanin, rodom iz mjesta Dedići, trenutno boravi i radi u Njemačkoj, a svaki svoj slobadan trenutak, pa i novčana sredstva, koristi kako bi pomogao svojim sugrađanima. Do sada je iza njega nekoliko realizovanih projekata, od kupovine osnovnih životnih namirnica, pa do opremanja doma socijalno ugroženim osobama.

Projekat vrijedan 57.000 KM


Jedan manji projekat podjela školskog pribora, iako se na početku tako činilo, pretvorilo se u veliki projekat vrijednosti 57.000 KM.
A sve je počelo od školskog pribora. Sredinom septembra prošle godine, baš pred početak nove školske godine, Same je na svojoj FB stranici Dedići Selo Moje objavio kako želi obradovati nekoliko školaraca, te je zamolio svoje prijatelje, poznanike i pratioce pomenute Fb stranice da mu predlože nekoliko porodica sa područja Srebrenika.
Među prvim prijedlozima bila je nana Hanka iz Zahirovića, koja se sama brine o troje malodobnih unučića. Vidjevši fotografije koje su mu poslali, Same je odlučio da posjeti porodicu.
Dolaskom do nanine kuće i vidjevši teške uslove u kojima je ova porodica živjela, kod Sameta se javlja ideja da osim pribora, pomogne nani i njenim unučićima, podizanjem i opremanjem gornjeg sprata. Kako se priča širila, tako se i broj osoba koji su donirali za nanu povećavao, pa i sama ideja da se samo ozida i opremi sprat, proširila do najsitnijih detalja unutrašnjeg i vanjskog uređenja.
Sama realizacija je trajala nekoliko mjeseci, a ovaj humani Srebreničanin tvrdi da ništa ne bi mogao bez svojih prijatelja okupljenih oko Fb stranice Dedići Selo Moje.
Kako je sama priča počela, a kako je izgledalo useljenje nane Hanke u kuću, pogledajte u videoprilogu kolegice Mersihe Zahirović .