Jedna osoba ubijena u Sapni, osumnjičeni uhapšen

Jedna osoba je ubijena u Sapni. Radi se o 47-godišnjem muškarcu, a osumnjičeni za ubistvo je uhapšen.

“Jučer je PU Kalesija/PS Sapna je zaprimila prijavu da se u kući na području općine Sapna nalazi beživotno muško tijelo. Postupajući po prijavi, policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja, te su potvrđeni navodi prijave i utvrđeno je da se radi o S.M., rođen 1977.godine, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar – mrtvozornik Doma zdravlja Sapna” – rečeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

“Sve dalje istražne mjere i radnje poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca. Preduzetim operativnim radnjama policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi o krivičnom djelu Ubistvo, te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo istog dana lišen slobode E.A., rođen 1991.godine iz Sapne, koji je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje” – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Tatabrada.ba/RTV Slon