Podrška bez granica: Ovogodišnja “Kolačijada” je za Centar ‘Duga’ i Dženitu

“Dobru tradiciju ne treba prekidati, već nastaviti i proširiti”, poručeno je iz najave osme “Kolačijade” koju organizuje KUD Bosančica iz Minhena. Ova manifestacija, koja se održava pod sloganom “Kolačijada za djecu i Dženitu”, posvećena je prikupljanju sredstava za pomoć najpotrebnijima.

Kolačijada, zakazana za nedjelju, 23. juna 2024. godine na adresi Ganghoferstr. 41, okupiće ljude dobre volje koji će podržati humanitarnu misiju. Sredstva prikupljena na ovoj manifestaciji bit će usmjerena na Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” u Kulen Vakufu, te na mladu Dženitu Bakarić iz Sarajeva, koja se bori s teškom bolešću.

Centar “Duga”, osnovan 1999. godine, pruža sigurno sklonište i podršku djeci različitih starosnih grupa, od novorođenčadi do šestogodišnjaka, koja su ostala bez roditeljske zaštite. Organizatori ističu da je podrška ovom centru od vitalnog značaja za osiguravanje osnovnih potreba kao što su hrana i zdravstvena skrb.

Dženita Bakarić, mlada žena koja se suočava s malignim karcinomom dojke, potrebuje dodatna financijska sredstva za liječenje u inozemstvu, nakon što su se lokalni napori pokazali nedovoljnim. Njen slučaj ilustrira nužnost solidarnosti i podrške zajednice u teškim trenucima.

Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže ovu humanitarnu inicijativu svojim dobrovoljnim prilozima. Donacije se mogu uplatiti na račun KUD-a:

Bosnischer Kulturverein Bosancica München e.V. IBAN: DE95 7015 0000 1002 9165 73 Stadtsparkasse Münchenm na PayPal račun: [email protected], te dolaskom na humanitarnu “Kolačijadu”, kupovinom kolača i davanjem Vaših dobrovoljnih priloga

Organizatori vjeruju da će zajedničkim naporima, uz Božiju pomoć, uspjeti pružiti neophodnu podršku onima koji je najviše trebaju.

Ekipa Tatabrada televizije će medijski pratiti sutrašnji događaj.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

@kudbosancica_2012 🤩skupili smo skoro 10.000€🤩 #folklor #bosnia #viral #fyp #münchen #bosnien #balkan #🇧🇦 #tradition #bosna #🇧🇦🇷🇸🇭🇷 #dance #zatebe #zatebestrana #bosanskatradicija #spenden #spendenaktion #humanitarnaakcija #humanitarnapomoc #pomoc ♬ Moj Dilbere – Silvana Armenulić