Policajac iz Tuzle priznao ubistvo Amre Kahrimanović, izricanje presude 17. jula

Policijski službenik Elvis Ćustendil danas je u Kantonalnom sudu u Tuzli priznao ubistvo Amre Kahrimanović u tržnom centru u naselju Brčanska Malta. Kako je potvrđeno iz Kantonalnog suda u Tuzli, njemu će kazna biti izrečena 17. jula ove godine.

Naime, pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli održano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva od 5. juna 2024. godine, vodi protiv Elvisa Ćustendila, optuženog za krivično djelo ubistvo.

“Nakon što je sud razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu te je prema Zakonu o krivičnom postupku FBiH zakazano ročiste za izricanje krivičnopravne sankcije koje će biti održano 17. jula 2024. godine u 8:30 sati. Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti pravosnažno okončan, bez provođenja sudskog postupka”, kazali su iz Kantonalnog suda u Tuzli.

Podsjećamo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je. Njemu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo.