PENZIONER IZ ZAVIDOVIĆA OSVOJIO JACKPOT OD 1,3 MILIONA KM: KUPIT ĆU DVA STANA U SARAJEVU

U direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine jučer se javio dobitnik iz Zavidovića koji je naplatio dobitak od 1.3 miliona konvertibilnih maraka.

Dobitnik je penzioner već duži niz godina i ovaj dobitak mu je dobrodošao. Redovan je igrač klasičnih igara na sreću, a najviše igra TV Bingo i Loto. Do sada je osvajao manje dobitke u ovim igrama, a nedavno je osvojio i 2.000,00 KM u igri LOTO 6/39.

  • Na samom početku razgovora, dobitnik je zamolio da ostane anoniman. Kako kaže, od 2004. godine igra TV Bingo i to mu predstavlja vid zabave i rado prati uživo izvlačenje brojeva. Nikada nije kupovao više od 3 bingo listića, tako je bilo i posljednji put kada je odigrao Novogodišnji TV Bingo. Dobitnik i njegov sin su se vozali u autu, zaustavili su se pored uplatnog mjesta Lutrije BiH u Zavidovićima te je zamolio sina da izađe da kupi tri bingo listića, što je ovaj i učinio.

Zanimljivo, u novogodišnjoj noći pratio je izvlačenje brojeva ali nije križao brojeve na svojim bingo listićima. Tek kada je voditelj saopštio da je milionski džekpot pogođen u Zavidovićima on se, kako kaže, „trznuo“ te uzeo papir i olovku da na komadić papira zapiše serijski broj dobitnog listića. Nakon što je završeno izvlačenje brojeva, nastavio je gledati novogodišnji program, te je otprilike u jedan sat ujutro uzeo svoje bingo listiće i provjerio serijske brojeve. Kada je vidio da se serijski broj listića podudara sa njegovim nije mogao da vjeruje – saopćeno je iz Lutrije BiH.