Obilježena 3. godišnjica smrti Kapetana Ibre: Srebrenik odao počast “Zlatnom ljiljanu”

Danas je u Srebreniku svečano obilježena treća godišnjica od smrti legende, Ibrahima Salihovića, poznatijeg kao Kapetan Ibro. Organizacija ovog događaja povjerena je Udruženju boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95.

Kapetan Ibro je bio neumorni borac koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani ovih prostora tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njegova hrabrost, odlučnost i predanost inspirisali su mnoge u najtežim trenucima.

Današnjem obilježavanju godišnjice smrti Kapetana Ibre odazvali su se brojni građani Srebenika, kao i gosti iz srednje Bosne. Atmosfera se doimala svečano, ali istovremeno i sa dubokim poštovanjem prema onome što je Kapetan Ibro predstavljao za ovu zajednicu.

Udruženje boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 organizovalo je svečanu akademiju kako bi se odala počast ovom heroju. Govori, prisjećanja na zajedničke dane i emocije preplavili su prostoriju dok su se prisutni sjećali Kapetana Ibre i njegove neumorne borbe za slobodu.

Ova godišnjica podsjeća nas na važnost čuvanja sjećanja na heroje koji su se hrabro borili za slobodu i mir. Njihov duh i njihova hrabrost žive i dalje među nama, kao podsjetnik na vrijednosti za koje se isplati boriti.

Dok se prisjećamo Kapetana Ibre, njegova posvećenost i hrabrost ostaju inspiracija za buduće generacije, podsjećajući nas da je hrabrost uvijek bila ključna karakteristika u borbi za pravednost i slobodu.