Hidajetina priča: Od gradskih štiklica do organskih sokova

Iako rođena i odrasla u gradu, Hidajeta je pronašla svoj mir i ispunjenje na selu. Gradsku buku i ritam zamijenila je čizmama i radom na zemlji, otkrivši prednosti života u ruralnom okruženju još za vrijeme ratnih godina u opkoljenom Sarajevu.

Nakon teških gubitaka tokom rata, kada je izgubila sina i brata, Hidajeta se okrenula ručnim radovima i poljoprivrednim poslovima kao načinu da prevlada depresiju i pronađe svjetlost u najmračnijim trenucima. „Ti poslovi su me doslovno spasili“, ističe Hidajeta, „oni su bili moj lijek.“

Danas, svoje organske proizvode – sokove, pekmeze i vitaminske bombe – Hidajeta prodaje na štandu u Sarajevu, ali i putem društvenih mreža. Ona je postala sinonim za kvalitet i autentičnost, osvajajući srca potrošača svojom predanošću i ljubavlju koju ulijeva u svaki proizvod.

Hidajeta je počela s ovim poslom kako bi pomogla svojoj kćerki, ali danas se ne može zamisliti nigdje drugo. „Bila sam djevojka sa asfalta“, kaže Hidajeta s osmijehom, „a vidi sad šta sve radim!“

Njena priča je inspiracija mnogima, podsjećajući nas da snaga i ljepota mogu proizaći iz najtežih izazova, te da se istinski smisao života može pronaći u jednostavnosti i radu s prirodom. Hidajetina transformacija simbolizira put od tuge do nade, od gradskih ulica do mira i radosti na selu.