Poziv na dobrovoljno darivanje krvi: “Darovana krv – spašen život”

U nastojanju da zajednički doprinesu humanitarnim naporima i podrže lokalnu zajednicu, građani Srebrenika se pozivaju na dobrovoljno darivanje krvi koje će se održati 9. januara u prostorijama Doma kulture Srebrenik.

Ova hvale vrijedna inicijativa ima za cilj prikupljanje krvi koja može spasiti živote oboljelih i ozlijeđenih. Akcija će trajati od 9:00 do 12:00 sati, pružajući sugrađanima dovoljno vremena da daju svoj dragocjeni doprinos.

Slogan ovog događaja, “Darovana Krv – Spašen Život”, odražava važnost pojedinca u stvaranju pozitivnog utjecaja na zajednicu. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe koje ispunjavaju uvjete za darivanje krvi da se odazovu, jer svaka doza darovane krvi može značiti novu priliku za nekog tko se bori s ozbiljnim zdravstvenim izazovima.

Događaj će se odvijati u prostorijama Doma kulture Srebrenik, pružajući siguran i udoban ambijent za darivanje krvi. Stručno osoblje bit će prisutno kako bi osiguralo da postupak darivanja bude u skladu s najvišim medicinskim standardima.

Ovim putem pozivamo građane Srebrenika da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi te pokažu svoju solidarnost i brigu za sugrađane u potrebi. Svaki doprinos je od velike važnosti i može napraviti razliku u životu onih kojima je to najpotrebnije.

Vidimo se 9. januara u Domu kulture Srebrenik!