Fatima iz Višće: Primjer snage i pozitivnosti!

Uprkos teškim izazovima koje je život stavio pred nju, Fatima iz Višće ostala je nevjerojatno pozitivna. Sa osmijehom na licu, kako kaže, sve je lakše.

Fatima je od najranije dobi navikla na teške poslove. Kada joj se majka udala za dugog čovjeka, Fatimina porodica se proširila na čak 12 djece. Iako su brojni, kažu da su se lijepo slagali i pazili kao rođena braća i sestre. Svi su morali raditi kako bi nešto stekli, a Fatima, kao najstarija, preuzela je mnoge obaveze kako bi njene sestre mogle ići u školu.

Od djetinjstva do sada, Fatima je uvijek stavljala potrebe i brige drugih ispred svojih. Nakon udaje i dolaska djece, posvetila se njihovom odgoju, posebno mlađoj kćerki kojoj je pri rođenju dijagnosticiran blag mentalni poremećaj.

Danas, Fata, po imenu majke, ima 24 godine i unatoč izazovima, pronašla je posao. Pored toga, zajedno s bratom rado pomaže majci Fatimi, koja u 59. godini, zajedno sa suprugom, ima pravu malu farmu.

Fatimina priča je inspiracija za mnoge. Njena snaga, predanost porodici i pozitivan stav čine je pravim uzorom u zajednici.

Želite li saznati više o Fatiminoj životnoj priči i farmi koju vodi sa svojom porodicom? Pogledajte video!