Tradicionalna kulinarska čarolija: Sve tajne kladanjskog pilava!

U svakom kutku, svakom mjestu, tradicionalna jela predstavljaju srž lokalne kulture i nasljeđa. U u srcu Kladnja, žive izuzetno vrijedne žene koje, usprkos svojim mnogobrojnim obavezama prema djeci ili poslu, pronalaze vremena da pripreme zimnicu i domaće proizvode koji su osnova našeg kulturnog nasljeđa.

Iz prve ruke znamo da se u Kladnju krije pravo blago: žene koje svojim vještinama i posvećenošću stvaraju autentične poslastice poput džemova, sokova, i posebno popularne domaće tjestenine poznate kao pilav. Jedna od takvih izvanrednih kulinarskih umjetnica je Amira, ponosna Kladanjka, čije su tjestenine osvojile srca i nepca čak i u Austriji.

Amira je pred našim kamerama podijelila svoj tajni recept za pripremu domaćeg pilava. Otkila nam je kako da stvorimo ukusnu, kvalitetnu tjesteninu u toplini vlastitog doma, dajući nam uvid u svijet tradicionalnih okusa i tehnika koji čine srž kladanjske kulinarske baštine.

Pogledajte ovu emisiju i zaronite u svijet aroma i tradicije dok Amira dijeli svoje dragocjeno iskustvo i tajne stvaranja savršenog kladanjskog pilava